Promění medicínu spíše kmenové buňky, vývoj léků šitých na míru konkrétním pacientům, nebo zdánlivě obyčejné pochopení psychosomatiky, tedy způsobů, jimiž „hlava ovlivňuje tělo“? Bude ekonomiku pohánět solární energie, břidlicový plyn, termojaderná fúze, nebo vodík vyráběný geneticky upravenými řasami? Změní se naše počítače spíše nástupem cloudových řešení, dotykovým ovládáním, nebo rostoucím uplatněním spintronických součástek? Odpovědi na podobné otázky HN Future hledá.

Svět se mění tak rychle a v tolika směrech, že není snadné odhadnout, které ze změn zadělávají na budoucí revoluce a které jsou jen přechodnou módou. Nahlížíme do budoucnosti, ale čtenáře nehodláme okrádat o čas naivními sci-fi vizemi. Vždyť před pouhými šedesáti lety jsme neznali strukturu DNA, před pětapadesáti lety na světě nefungoval jediný laser, před třiadvaceti lety udělal první nesmělý krůček k budoucí expanzi world wide web a teprve dvanáct let uplynulo od hrubého přečtení lidského genomu. Jak bychom si mohli myslet, že odhadneme podobu světa v roce 2050?

Zajímají nás trendy, vědecké objevy, technologie a společenské proměny, které se dějí už dnes, dotýkají se každého z nás a jejichž význam pravděpodobně v budoucnu poroste. Zkoumáme je z nejrůznějších zorných úhlů, hledáme nečekané souvislosti. Dáváme slovo vědcům, inženýrům, ekonomům, sociologům, psychologům, architektům, umělcům... Společně se snažíme porozumět proměnám světa, ve kterém žijeme.

Chcete či potřebujete HNFuture kontaktovat? Napište nám mail nebo se s námi spojte přes naši facebookovou stránku.

Zbývá vám ještě 0 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se