Zakotvený Pivovar

Na lodích se už v českém povodí provozují různé gastronomické koncepty, takže Gourmetgurua ani nepřekvapilo, když pod Štefánikovým mostem v Praze objevil plovoucí, respektive zakotvený Pivovar. Postaral se o to podnikatel Vojtěch Ryvola, který stojí také za pivovarem v děčínském nákupním centru. Ten vltavský, v němž nechybí šrotovník na slad ani čtyři kvasné kádě, se nachází na dvou lodních palubách. Jakmile se pivo uvaří, putuje do jednoho z šestnácti nerezových tanků a odtud přímo na bar. Na čepu jsou hořká desetistupňová Legie, světlý ležák Republika s dvanácti stupni a nakonec tmavá a o stupínek silnější Monarchie, která chutná po praženém sladu a kávě. Tuhle trojici pravidelně doplňují pivní speciály − třeba irské stouty či až 34stupňový Titanic, který je údajně nejsilnějším pivem v Česku. K jídlu si zde můžete objednat staro- i mladočeské speciality. A kdyby vás zmohla jejich sytost, můžete si dát na některém z lůžek dokonce malého šlofíka.

Prostě trhané z Dejvic

Majitelé pražské burgrárny Hadog loni během dovolené v USA ochutnali tamní specialitu "trhané maso" a nadchla je prý natolik, že si koncem roku otevřeli v české metropoli bistro s názvem Prostě trhané. Pikantní, osm hodin pečené maso z českých chovů nakládají do marinád a servírují s kuskusem, v bagetce a s lupínky nachos. A pouze ve dvou variantách: hovězí a vepřové trhané maso po 140 korunách. Jeden ze šéfů bistra Patrik Habart Gourmetguruovi garantoval, že rozšíření nabídky ani nějaké "trhané inovace" neplánují. "Chceme především zachovat smysl a styl našeho záměru," dodal na vysvětlenou. Na trhané maso Gourmetguru zajde občas také do pražského Karlína, kde ho servírují spolu s kanadskými hranolky Poutine v rodinném bistru Garage. Jinde na něj zatím nenatrefil.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se